keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Pitäisköhän...

... minun jo vihdoin harkita uuden kameran ostamista??? Eihän tämä kamerani toki ole vielä kuin 55 vuotta vanha, eli ihan toimiva peli... Kameralla voi kuvatessa jo heti päättää, ottaako pysty- vai vaakakuvia, kameraa kääntämällä... Kamera asetetaan tuonne lantion seutuville ja katsellaan etsimen läpi näkyvää kuvauskohdetta ja "naps", napataan kuva, kun kaikki ovat varmasti liikkumatta... ja mielellään hengittämättä, tarkan kuvan saamiseksi :)... lähikuvien kanssa on kuitenkin hiukkasen ollut ongelmia, joten siksi nyt harkitsen vakavasti uuden ostamista...Bilora Box 9a


Alla olevat kuvat ovat suunilleen samalta ajalta, jolloin kamerani on valmistettu...
( 1954-1958)

(ylempi kuva voi olla hivenen vanhempikin, veikkaan vuotta1948, joskin samantyyppisellä kameralla kuvattuna)

Hienoja kuvia, repaleisine reunoineen...
( tämä kuva vuodelta 1955)
...kuvattu juuri yllä olevalla kameralla..


Heh... kuten jo arvasittekin, ei kamera todellakaan ole käytössäni, vaikka kunnossa onkin, mutta kun löysin sen mökiltä, oli ihan pakko ottaa siitä kuva... valokuvissa olevat henkilöt ovat sukuani ajan takaa... Näissä mietteissä menen nyt ottamaan kuvia hivenen nykyaikaisemmalla kamerallani... mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Löytyykö kenenkään muun kotoa tällaisia vanhoja kameroita???

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ihana tuo kamera, ja ihanat nuo vanhat kuvat! Vanhempieni ja isovanhempieni albumeissa on niin monia samankaltaisia perhepotretteja - kuvattuna kotitalon edustalla.
Isälläni oli juuri tuollainen laatikkokamera, en ole varma onko se vielä tallessa. Täytyykin tarkistaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hieno on kamera ja kuvat. Meiltä löytyy kirjahyllystä joku vanha kamera. Täytyykin räpsäistä kuva ja laittaa Primatesiin tai naamakirjaan.

t. AnneKa

Mags kirjoitti...

Ihanan nostalgisia - niin kamera kuin kuvatkin ;-D